Menu

Druhá fáza proteínovej diéty: Na čom si môžete pochutnať

0 Comment

V druhej fáze ketónovej diéty dochádza k výraznej zmene. Raz do dňa si môžete navariť jedlo z čerstvých surovín, teda nemusíte konzumovať stopercentne to z prášku. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na niektoré konkrétne suroviny, ktoré môžete pri varení používať. V podstate sa jedná len o rôzne druhy mäsa.

Nasledujúci zoznam nechápte zle. Neznamená to, že na obed môžete zjesť päť z týchto surovín. Jedna z nich môže, respektíve by mala, tvoriť základ vášho jedla. Preto tieto potraviny nikdy nekombinujte, taktiež si dajte pozor na to, aby ste nepresiahli povolenú gramáž na deň. Pokrájaný kravvý steak s množstvom zeleniny

  1. 150 gramov Kuracieho alebo morčacieho mäsa( Pozor, nesmie mať na sebe kožu. Tá je totiž omnoho mastnejšia ako zvyšok kuracieho mäsa.),
  2. 100 gramov hydinovej pečene ( Je jedno z akej hydiny. )
  3. 100 gramov chudého hovädzieho mäsa alebo teľacieho mäsa. ( Malý tip: Ideálnym pokrmom je teľací steak prodietix.sk, ku ktorému si ako prílohu doprajte zeleninový šalát alebo zeleninu upravenú v inej forme. )
  4. 100 gramov hovädzej pečene
  5. 100 gramov chudej zveriny

Aj keď mnohí ľudia ryby nepovažujú za mäso, v skutočnosti nemôžeme poprieť, že o mäso v skutočnosti ide. Z rýb a morských plodov môžete konzumovať od sto do dvesto gramov, a to v závislosti od konkrétneho druhu. Zakázaný je losos, ktorý patrí k tým najtučnejším rybám a taktiež losos. Zo sladkovodných rýb si môžete dopriať zubáča či pstruha a z tých morských napríklad morského vlka alebo tresku. Vhodné sú tiež kalamáre, krevety a slávky.Pstruh na drevenom lopári

Ak mäso nejete, teda ste vegetariánom, všetko mäso vo vašej strave môžete nahradiť dvoma vajíčkami. Aj v tomto prípade platí, že ich môžete konzumovať en raz za deň a ideálne s čo najväčším množstvom povolenej zeleniny.
Pečivo, sladkosti a mastné jedlá sú aj v druhej fáze prísne zakázané. pozor si dajte aj na mliečne výrobky s vysokým obsahom sacharidov a taktiež na ovocie.