V druhej fáze ketónovej diéty dochádza k výraznej zmene. Raz do dňa si môžete navariť jedlo z čerstvých surovín, teda nemusíte konzumovať stopercentne to z prášku. V nasledujúcich riadkoch sa pozrieme na niektoré konkrétne suroviny, ktoré môžete pri varení používať. V podstate sa jedná len o rôzne druhy mäsa.
Nasledujúci zoznam nechápte zle. Neznamená to, že na obed môžete zjesť päť z týchto surovín. Jedna z nich môže, respektíve by mala, tvoriť základ vášho jedla. Preto tieto potraviny nikdy nekombinujte, taktiež si dajte pozor na to, aby ste nepresiahli povolenú gramáž na deň.
Aj keď mnohí ľudia ryby nepovažujú za mäso, v skutočnosti nemôžeme poprieť, že o mäso v skutočnosti ide. Z rýb a morských plodov môžete konzumovať od sto do dvesto gramov, a to v závislosti od konkrétneho druhu. Zakázaný je losos, ktorý patrí k tým najtučnejším rybám a taktiež losos. Zo sladkovodných rýb si môžete dopriať zubáča či pstruha a z tých morských napríklad morského vlka alebo tresku. Vhodné sú tiež kalamáre, krevety a slávky.
Ak mäso nejete, teda ste vegetariánom, všetko mäso vo vašej strave môžete nahradiť dvoma vajíčkami. Aj v tomto prípade platí, že ich môžete konzumovať en raz za deň a ideálne s čo najväčším množstvom povolenej zeleniny.
Pečivo, sladkosti a mastné jedlá sú aj v druhej fáze prísne zakázané. pozor si dajte aj na mliečne výrobky s vysokým obsahom sacharidov a taktiež na ovocie.
© Belince.sk - Všetka práva vyhradená. Business Theme.